Dagens lack

inlägget publicerades: 2011-11-30 Klockan 17:42:45

Tänk vad jag fullkomligt älskar detta nagellack passande till jul. Köpt på DollarStore förra året för 10 kronor. Osäker på om det finns kvar, men det tror jag nog. Mums.


Dagens make up

inlägget publicerades: 2011-11-30 Klockan 12:32:29

Idag använde jag mig utav en vit skimrig, en rosa och svart ögonskugga. Eyeliner samt kajal.


Pepparkaksglass

inlägget publicerades: 2011-11-29 Klockan 18:32:26

Ett litet baktips såhär passande till julensbakning. Har själv inte testat detta, men är jättesugen på att göra det snart nog. Ser så mumsigt ut. Påminner lite om Sandwich pepparkaka tycker jag. 


Betyg: 
(enligt ICA)

Svårighetsgrad: Lättlagat
Tillagningstid: Under 15 min

Ingredienser:
Vaniljglass
pepparkakor

Gör så här:
1. Ta en skiva vaniljgladd och två pepparkakor per person. Skiva glassen i cm-tjocka skivor.
2. Lägg 1 pepparkaka i botten och 1 högst upp. Skär bort överflödig glass runt om.
3. Linda in i plastfolie och in i frysen.


Källa: ICA

Bloggtorka

inlägget publicerades: 2011-11-29 Klockan 16:13:08

Har tyvärr hamnat i en sån där litet bubbla passande till vintern. Så, jag finner inte samma tillfredsställelse till att sminka mig, så det blir att jag får liksom inga nya ideér. Vilket leder till att det har blivit och är relativt tomt här för tillfället. Men jag hoppas på att få tillbaka livsglöden igen strax, så då dyker det upp en och annan make. 

Förlåt för detta. Slänger upp ett litet citat för lite tröst i mörkret iallafall.


Hammarby sjöstad

inlägget publicerades: 2011-11-28 Klockan 15:52:02

Då var det officielt, på lördag beger jag mamma och per oss ner till Stockholm för att bo på hotell, handla och bara ha en trevlig helg. Ser verkligen framemot denna helg, skönt att få komma bort och göra annat för en helg. Också kan jag bara försöka föreställa mig hur vacker det kommer vara i Stockholm med allt julpynt och sånt. Och hur underbart är det inte med hotell frukost? Yääj :)


Testingtesting: Bloggar från mobilen

inlägget publicerades: 2011-11-27 Klockan 21:12:03

Söndagsmys med bubbelvatten, två toast och Greys anatomy.


Dagens citat

inlägget publicerades: 2011-11-26 Klockan 11:43:07


The grinch

inlägget publicerades: 2011-11-24 Klockan 13:54:18

Om en månad är det dags för julafton. Jag vill inte fira julen i år, jag kommer inte klara av det. Om jag ändå visste att det var våran sista jul tillsammans förra året. Och hade det inte varit för att du älskar din familj och julen så pass mycket, så skulle vi inte ens ha spenderat julen tillsammans förra året. 

Jag minns så väl när jag och pappa åkte och hälsade på dig i Gävle några dagar innan jul. Och jag hade med en julklapp till dig. Du blev så glad, du tackade och kramade om mig. Det är den sista kram jag fick utav dig. Om jag ändå visste att det va min sista kram, då hade jag aldrig släppt taget om dig!

Jag vet att du skulle bli arg och besviken om vi inte skulle fira julen som vanligt här hemma, så vad gör man inte för sin älskade bror? Men då får du fan i mig stötta mig varje sekund så att jag inte släpper en tår på självaste julafton. JAG ÄLSKAR DIG, JAG SAKNAR DIG! ♥

Med bror, morfar, kusinerna och kusinbarnen.

Kvällens citat

inlägget publicerades: 2011-11-23 Klockan 22:09:15

"Om du vill att ditt liv ska bli en magnifik historia, börja då med att inse att det är du som är författaren och att du varje dag har möjlighet att skriva en ny sida."


Dagens make up

inlägget publicerades: 2011-11-23 Klockan 14:47:28

Idag har jag använt mig av en vit skimrig, turkos, mörkblå och en mörkgrå ögonskugga. Samt vit kajal och svart ögonskugga.


Dagens make up

inlägget publicerades: 2011-11-23 Klockan 00:20:33

En väldigt sen turtorial på dagens make up. Men vad gör det? 
Idag har jag använt mig utav en vit skimrig ögonskugga samt en röd ögonskugga (som egentligen är en blush från makeup store, men fungerar lika bra som ögonskugga då den är så pass röd). En svart eyeliner, en svart ögonskugga samt en svart kajal.


Fotografering

inlägget publicerades: 2011-11-22 Klockan 18:51:38

Idag så blev det lite fotografering med Sandra på långnäs. Är så vackert med naturbilder! Slänger upp lite smakprov på resultatet:











Rabattkod

inlägget publicerades: 2011-11-21 Klockan 19:34:37

Som tack för att jag skrev om fargadelinser.com i min blogg den 15 november så gav dom mig ett par gratis linser till värde av 169 kr samt en rabattkod till mig och mina läsare. Rabattkoden gäller tillochmed 31 december 2011 och du får 10% rabatt på ditt köp. Det säger bara en sak, kanon sida! Och man är mer än gärna återkommande kund. Pröva du också, du kommer inte bli besviken.

Kvällens citat

inlägget publicerades: 2011-11-20 Klockan 20:26:27

"Var tacksam mot de som irriterar dig, de hjälper dig att träna upp ditt tålamond!"


Dagens make up

inlägget publicerades: 2011-11-20 Klockan 15:48:08

Idag har jag använt mig utav en svart kajal, en svart skugga samt en vit skimmrig skugga.


Gårdagens make-up

inlägget publicerades: 2011-11-20 Klockan 13:52:49

Jag använde mig utav en vit skimmrig, guldskimmrig och en gråskimmrig ögonskugga. Samt kajal och svart ögonskugga. 


Breaking dawn

inlägget publicerades: 2011-11-19 Klockan 13:15:48

Igår blev det fredagsmys med min älskade vän Sandra. Drog oss ner till Röda kvarn och kikade in den nyaste Twilight filmen. 

Den var helt okej. Dock var det på tok för mycket kärlek i filmen för min del. Ingen som helst action. Så det var lite tråkigt. Det är så skrattretande att kolla. Visst det är värsta jättemysig kärlek och så. Men det blir att man ändå skrattar inombords för det är liksom inte alls som det är i verkligheten. Så nae, för mycket kärlek i filmer är inte min grej. Fuck denna skiten för blir det drama så drar jag - typ. Mer action, tack! Som Eclipse, där jävlar annamma hände det grejor iallafall.


Fredagstips

inlägget publicerades: 2011-11-18 Klockan 12:03:50

Som säkert alla vet så är det ju fredag idag. Hur skönt som helst! Fast, dock kan jag inte hålla med om att det är hur skönt som helst då jag är arbetslös och då känns det liksom ingen skillnad. Men ändå :) 

Tänkte dela med mig utav en kanon bra blandning mot akne som min halv bror lärde mig för något år sedan. 

Du behöver:
Honung (personligen så tycker jag COOPs egna honung är bäst i detta sammanhang)
Aspirin (köpes på Apoteket bakom disken)
Vatten

Jag brukar blanda i ett decilitermått, och använda mig av en sked. (Inte en tesked och inte en matsked, utan skeden däremellan). 

Börja med att klicka i en Aspirin tablett och ta sedan lite lite vatten på tabletten så att den löses upp. Och tillsätt sedan ca en sked honung. Blanda ihop tills det blir en lite halv tjock smet och kleta sedan smeten på det drabbade områdena. Låt verka i 20 min och tvätta sedan bort. 

Jag personligen har haft problem med akne hit och dit, men tack vare denna blandning så har jag knappt nå problem längre! Så fort det dyker upp en rackare så blandar jag ihop detta och vips så är den bort efter bara någon dag.



Färgade linser

inlägget publicerades: 2011-11-15 Klockan 18:49:56

Som ni säkert har märkt när jag slänger upp tutorials på mina sminkningar så har jag olika ögonfärg. Som ni säkert förstår så använder jag mig utav färgade linser. Jag känner många som undrar över färgade linser ex hur det det är att ha dom, sätta i dom, hur mycket det kostar osv osv. 

Jag har ju dålig syn, så jag använder dagligen linser. Jag har inga problem med att peta mig själv i ögonen, har aldrig haft. Vilket leder till att jag har inga som helst problem med att sätta i linser. För vissa kan det vara mycket svårt. En till viktig sak är att man är noga med rengöringen av linserna och att man har tvättat händerna innan man sätter i och ur linserna. 

Sedan finns det ju massvis med olika märken och olika typer av linser. Olika priser, olika färger etc etc. 
Och det är olika för alla! Själv trivs jag jättebra med mina månadslinser som jag köper på fargadelinser.com. Jag köper då med styrka och då kostar dom 269 kronor orginal pris. Men oftast så är dom mycket billigare än så. Nu tillexempel så har dom 40% rabatt på detta märke som jag använder mig utav samt ett annat märke. Dessa märken är Freshlook och Expressions. De linser jag använder mig av och trivs mycket bra med är "Freshlook Colorblends Brown". Anser att ögonfärger blir mycket naturlig, motför massa andra färgade linser jag testat då jag tycker ögat får liksom en läskig 3D form. Ser liksom ut som om att ögat pekar ut. 

Så är du sugen på att pröva på färgade linser? Här köper du färgade linser hos fargadelinser.com


Husmors tips

inlägget publicerades: 2011-11-15 Klockan 11:37:55

I SOLO nummer 11 så finns det "35 knäppa hälsotips som funkar" på sidan 96 - 97. Tänkte dela med mig av några punkter på den listan. 

1. Har du ett munsår som håller på att blomma ut? Ta en isbit och lägg på såret i några minuter för att fördröja förloppet lite. Munsåret går ej bort! Men du får längre tid på dig att ta dig ner till Apoteket.

2. Besväras du av torra och röda armbågar? Dela en citron och soppa vardera armbåge i vardera delad citron. Ha så i en kvart, och smörj sedan med olja.

3. Alla vet hur det känns med ett kliande myggbett eller annat jobbigt bett. Man kliar och kliar.. Sluta upp med det! Gnid in bettet med tandkräm, eller gnid med en halv lök så minkar klådan.

4. Har du halsbränna? Sätt dig i några minuter med väldigt rak rygg. Ska få brännan att lugna sig snabbare.

5. Nu när förkylningstiderna är i fullgång så går var och varannan person med snorig eller täpt näsa. Dra in varmvatten i näsan, och snyt dig sedan. Vill du ha extra effekt så ska du snorta saltvatten, som också hjälper mot täppt näsa.

6. Lider du av rycknigar i ögat ibland? Stoppa en isbit i en servett eller plastpåse och knid sedan isbiten mot ögonlocket - försiktigt! Så ska ryckandet ha lugnat ned sig inom 30 sekunder.

7. Den där satans fotsvetten är inte att leka med. Vill du hindra att få fotsvett så kan du pudra fotsulorna med babypuder och sedan dra på dig rena strumpor. Pudret håller fötterna torra.

8. Ååh, vad pilligt det är när man ska försöka få ut en träflisa. Låt en banan gör jobbet! Skala bananen och och lägg skalet med fruktköttssidan mot fingret. Låt det sitta ett tag, alternativt kan du sätta fast med tejp så att det sitter. Enzymerna i bananskalet hjälper till att få ut träflisan.

9. Tycker du att dina tänder känns sträva men inte har en tandborste i närheten. Ät en hård grönsak eller en hård frukt ex ett äpple eller en morot.

10. Har du huvudvärk? Kyl ner en sked i iskallt vatten eller låt den ligga i frysen en stund så att den blir kall. Pressa sedan skeden mot gommen en stund. Det hjälper tillfälligt mot smärtan.

Källa: SOLO nr 11 år 2011.

Dust it

inlägget publicerades: 2011-11-14 Klockan 14:56:22

För er som tråkigt nog ännu inte upptäckt den fantastiska hårprodukten: Dust it! 

Ta upp små sektioner av hår och pudra i Dust it vid hårbåtten och knussa in. Pudra och knussa till önskad effekt. 
Håller verkligen hela dagen. Känner du att volymen har gått ner, så är det bara att gnussa i hårbotten så kommer effekten tillbaka. En produkt man inte kan klara sig utan om man älskar volym! 

Är också en toppen produkt då du ska tuppera håret för att sätta i löshår tex. Ett drag med kammen och det är mega ruffsigt och löshåret sitter som berg.

Och en till liten grej. Hålen är som ett krys, tejpa för ena strecket för att det inte ska komma för mycket. Allra helst då den är ny.


Collage

inlägget publicerades: 2011-11-13 Klockan 16:10:17

kluttade ihop ett litet bildcollage på min älskade bror.


Kvällen i all ära

inlägget publicerades: 2011-11-13 Klockan 14:08:15

Igår var det fullt upp hela dagen. Morgonen började med att jag och mamma åkte iväg och pantade en del av alla burkar och flaskor nere i källaren. Resulterade 350 kronor rikare. Satt ju inte helt fel. Och det glädjer mig att det är typ hälften av burkar och flaskor kvar i källaren. Score!

Drog en vända på stan, fixade mamma inför 50-års fest, fixade mig själv, drog till Sandra och Patric, kutade till Tranan för att hinna innan halv elva, dansade fötterna av oss, åter till Sandra och Patric, taxi hem. 

Roade oss med att spela öl-wordfeud. Fick man mindre än 10 poäng ex 7 poäng så fick man dricka 7 klunk. Fick man över 10 poäng ex 15 poäng så fick motspelaren dricka 15 klunk.

Kvällen va grym, och det vill jag tacka alla inblandade för. Allra mest min älskade vän Sandra! :)


Smink tips

inlägget publicerades: 2011-11-12 Klockan 14:02:12

Tänkte dela med mig av lite små sminktips så här en kall lördag.

1. Har du ingen primer men vaselin någonstans i hemmet? Då är det bara att dra på ett tunt lager med vaselin på ögonlocket så fäster ögonskuggan bättre. Men se till att inte ta för mycket, då blir det lätt väck.

2. Hatar du också när du har fixat till med basen, oså är det dags att fixa till ögonen med ögonskugga och dyligt. Så märker du att 50% av din ögonskugga som du lagt på ögonlocket har rasat ner under ögat. Du svär och inser att du kommer sabba din bas vid tappert försök att få bort den nedrasade ögonskuggan. Men då finns en lösning! Lägg en bunt löspuder under ögat, som du sedan borstar bort när du känner dig redo med ögonskuggan. Och vips, så hamnade all ögonskugga på pudret som lätt borstars bort. Basen är räddad!


3. Tänkt dig att du häver på dig mascara, vanligtvis börjar man ju med övrefransarna och sedan tag man de nedre fransarna. Men, börja med nedre fransarna. För då slipper du att det kladdas maskara nedanför ögonbrynet när du ska ta dig an att måla de nedre efter att du målat de övre.




Nattens citat

inlägget publicerades: 2011-11-12 Klockan 02:35:39

"If we're not meant to have midnight snacks, why is there a light in the fridge?"

1 timme med andra sidan

inlägget publicerades: 2011-11-11 Klockan 16:22:42

Jaha, då har man varit på en privatsittning för första gången i sitt liv. Och jag kan inte vara mer än nöjd. Morfar, Anna och Jocke hann komma fram. Jocke va först fram, sedan dök morfar upp en sväng, sedan va det brorsan igen, sedan kom Anna och delade några ord och sedan var det brorsan igen. Så, jag fick mest tid med min bror.

Så svårt att få ner händelsen i ord, det va mycket lättare än jag trodde kan jag ju börja med. Trodde jag skulle sitta och storböla, men som mest så fick jag flina och skratta och bara njuta av stunden. 

Morfar talade mest om att han hade det bra och att han va extremt tacksam över att vi satt med honom till hans sista andetag. Också sa han att jag hade vuxit och blivit stor - en mycket vacker kvinna!

Anna talade också om att hon hade det bra, att det inte fanns något som hade kunnat gjorts utan att det va dags för henne att gå vidare. 

Jocke pratade på om allt möjligt. Han va så stolt över sin fina syster, och att han alltid alltid är med mig och packar på mig med massvis av positiv livskraft. Och han tycker sin gravplats är så fin, det ser alltid bra ut där och det kommer hela tiden folk och hälsar på honom. Han sa även att han har det så himla bra nu, han har aldrig mått så här bra och han skulle aldrig ha mått så här bra på jorden. Och det är det som glädjer en syster allra mest. Mår min bror bra, så mår hans syster bra. Dock suger det att jag inte får krama om dig, träffa dig eller bara titta på dig. Men, du har det bra där du är nu iallafall och det är huvudsaken just nu. Sen så träffs vi ju igen, livet blir roligare om man har någonting att längta till. Eller hur? 

Sedan vad det mycket mycket mer som kom från andevärlden. Men man är så spänd när man sitter där, så man kommer liksom inte ihåg någonting av vad som sas. Så som tur är så har man det inspelat så att man kan lyssna på det om och om igen. Och sedan vill man ju inte ta upp allting för allmänheten, utan om det är någonting ni vill att jag delar med mig av så får ni kommer till mig personligen helt enkelt :)

Dagens make up

inlägget publicerades: 2011-11-11 Klockan 15:47:09

Ja, idag har jag en make up med lite olika nyanser av grön. Samt kajal och eyeliner.


The D day

inlägget publicerades: 2011-11-10 Klockan 20:48:51

Imorgon är det en viktig dag för mig. Imorgon kommer den dag som jag länge har väntat på att ska dyka upp. En dag där jag hoppas nå innerligt att jag får sitta ner och prata med mina kära som gått bort. På bara ca 2 år så försvann det ju en hel del från mitt liv. Gammelmormor, morfar, farfar, Anna, Sandra och min älskade bror. Ojojoj, vad jag håller alla mina fingrar och tår att ni kommer fram till mig imorgon. Talar om för mig hur bra ni har det. Snälla? 

Det är ju det man gruvar sig mest för, att ingen som komma fram till en.. Men, det är ju någonting som märks imorgon.


Dagens make up

inlägget publicerades: 2011-11-04 Klockan 17:42:47

Bestående av vit, brun och svart ögonskugga. samt vit och brun kajal.


jag är ett vandrande smittobjekt.

inlägget publicerades: 2011-11-02 Klockan 19:40:48

Jaha, då var det lillördag och lov på det. Så antar att det är världens drag på Tranan ikväll. Men, eftersom man har åkt på en förkylning som vanligt så blir det en lugn lillördag för min del.  Myser ner mig i soffan med det lite nyttigare alternativen samt Kronjuvelerna.


RSS 2.0