Husmors tips

inlägget publicerades: 2011-11-15 Klockan 11:37:55

I SOLO nummer 11 så finns det "35 knäppa hälsotips som funkar" på sidan 96 - 97. Tänkte dela med mig av några punkter på den listan. 

1. Har du ett munsår som håller på att blomma ut? Ta en isbit och lägg på såret i några minuter för att fördröja förloppet lite. Munsåret går ej bort! Men du får längre tid på dig att ta dig ner till Apoteket.

2. Besväras du av torra och röda armbågar? Dela en citron och soppa vardera armbåge i vardera delad citron. Ha så i en kvart, och smörj sedan med olja.

3. Alla vet hur det känns med ett kliande myggbett eller annat jobbigt bett. Man kliar och kliar.. Sluta upp med det! Gnid in bettet med tandkräm, eller gnid med en halv lök så minkar klådan.

4. Har du halsbränna? Sätt dig i några minuter med väldigt rak rygg. Ska få brännan att lugna sig snabbare.

5. Nu när förkylningstiderna är i fullgång så går var och varannan person med snorig eller täpt näsa. Dra in varmvatten i näsan, och snyt dig sedan. Vill du ha extra effekt så ska du snorta saltvatten, som också hjälper mot täppt näsa.

6. Lider du av rycknigar i ögat ibland? Stoppa en isbit i en servett eller plastpåse och knid sedan isbiten mot ögonlocket - försiktigt! Så ska ryckandet ha lugnat ned sig inom 30 sekunder.

7. Den där satans fotsvetten är inte att leka med. Vill du hindra att få fotsvett så kan du pudra fotsulorna med babypuder och sedan dra på dig rena strumpor. Pudret håller fötterna torra.

8. Ååh, vad pilligt det är när man ska försöka få ut en träflisa. Låt en banan gör jobbet! Skala bananen och och lägg skalet med fruktköttssidan mot fingret. Låt det sitta ett tag, alternativt kan du sätta fast med tejp så att det sitter. Enzymerna i bananskalet hjälper till att få ut träflisan.

9. Tycker du att dina tänder känns sträva men inte har en tandborste i närheten. Ät en hård grönsak eller en hård frukt ex ett äpple eller en morot.

10. Har du huvudvärk? Kyl ner en sked i iskallt vatten eller låt den ligga i frysen en stund så att den blir kall. Pressa sedan skeden mot gommen en stund. Det hjälper tillfälligt mot smärtan.

Källa: SOLO nr 11 år 2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0